Het perfecte rondje sauna

Het perfecte rondje sauna

Onlangs was ik een weekendje weg met vriendinnen en in ons huisje zat een sauna.  Heerlijk!! Fijn om je even helemaal te kunnen ontspannen zonder prikkels van buiten. Even afgesloten van whatsapp, social media etc. Ik vroeg me alleen af wat nou eigenlijk de ‘regels’ voor een bezoek aan de sauna zijn. Wat is het perfecte rondje sauna. Ik besloot het eens uit te zoeken.

Een regelmatig saunabezoek zorgt voor allerlei gezondheidsvoordelen zoals onder andere een goede doorbloeding, het is goed voor de afvoer van afvalstoffen en ontspant vermoeide spieren. Daarnaast is het ook heel rustgevend.

Een perfect sauna rondje ziet er als volgt uit:

1. Je neemt een douche en daarna droog je je goed af. Een droge huid transpireert beter.

2. Daarna ga je naar het warme voetenbad, zo kan je lichaam alvast opwarmen.

3. Nu is het tijd voor de sauna. Blijf maximaal 15 minuten in de sauna. Houd er rekening mee dat de bovenste bankjes het warmst zijn.

4. Het is nu het beste om eerst even naar buiten te gaan. Zo kunnen je longen de frisse lucht inademen en  kan je lichaam wennen aan de juist temperatuur. Hierna neem je een ijskoude douche of ga je in het koude dompelbad (dit is even slikken, maar uiteindelijk voelt het fijn).

5. Vervolgens ga je weer het warme voetbad in om je lichaam weer langzaam op te warmen.

6. Hierna kan je beginnen met een nieuw rondje of even tussendoor rust nemen voor je weer verder gaat.

Tijdens je saunarondje verlies je veel vocht, het is belangrijk om dit weer aan te vullen door na je rondje water of thee te drinken.

Nadat je uit de sauna komt voel je je heerlijk ontspannen en voelt je huid helemaal zacht. Ik vind het echt een aanrader. Eigenlijk zou ik er vaker tijd voor moeten maken.

sauna emmer

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>