Masterclass ondernemen | REVIEW

Masterclass ondernemen | REVIEW

Zoals jullie hebben kunnen zien in het PLOG van 14 december zijn Kim en ik naar de Masterclass Ondernemen geweest van Annic van Wonderen. Annic heeft in 2009 ‘I Love Fashion News’ opgezet en heeft nu ondertussen ook Van Wonderen Publishing & Consultancy opgericht. Vorige week kwam haar boek ‘Masterclass Ondernemen’ uit, wat ze binnen een tijdsbestek van 10 weken heeft gerealiseerd. Annic laat zien dat je ook zonder studie en zonder startkapitaal succesvol kan zijn!

De Masterclass werd gehouden in de Koepelkerk in het centrum van Amsterdam. Super mooie locatie! De zaal zat helemaal vol! Er waren 400 mensen aanwezig en later die dag werd dezelfde Masterclass nog eens gehouden voor weer 400 mensen. Petje af hoor!!

Koepelkerk Amsterdam  foto 3(12)

Ondernemersfamilie
Bij Annic zit ondernemen echt in haar bloed. Haar hele familie onderneemt (haar zusje Elise heeft ModeMusthaves opgericht, wat misschien nog wel succesvoller is dan ILFN). Je merkt dit ook echt aan de manier waarop ze praat. Als ze iets bedenkt moet het gelijk uitgevoerd worden en vooral ook op haar manier. Ze durft echt op zichzelf te vertrouwen en houdt voet bij stuk, ook als er iets tegen zit.

Annic vertelde hoe ze begonnen is uit frustratie, omdat ze opgeroeid is in Bergen (ik zelf trouwens ook), waar iedereen dacht dat ze altijd werd geholpen door haar rijke vader. Ze wilde laten zien dat ze ook zonder hulp iets kon bereiken. En dat is gelukt!
Ze is ILFN begonnen naast haar werk als stylist. De site begon klein (met maar 10 bezoekers per dag), maar doordat bekende Nederlanders haar armbandje met hartje gingen dragen en deze in de hot or not list van de Grazia kwam te staan, zorgde dit ineens voor veel bekendheid. Al snel werd ILFN steeds groter en groter..

ILFN

Social Media
Annic gaf veel handige tips over het gebruik van social media. Wij (als social media addicts) dachten dat we al aardig veel wisten, maar toch leerden we weer nieuwe tips & trics! Bijvoorbeeld hoe je op Facebook berichten kunt inplannen, nooit geweten.. Maar ook over online netwerken. Gewoon mensen toevoegen via social media en af en toe even een berichtje achter laten of liken. Zodat je op het juiste moment on top of mind bent.

Gewoon doen
Wat Annic  heel erg benadrukte was dat je vooral gewoon moet doen. Als je wilt gaan ondernemen, moet je bedenken wat je leuk vindt om te doen. Dit betekent dan vaak ook dat je daar goed in bent en dat de kans op succes groot is. Zie geen beren op de weg maar ga aan de slag.

“Worrying is stupid. It’s like walking around with an umbrella waiting for it to rain.” 

foto 1(12) foto 2(14)

In haar presentatie gebruikte ze veel inspirerende en toepasselijke quotes. Heel leuk gedaan!
Annic vertelde haar verhaal heel enthousiast en levendig (erg knap voor zo’n grote zaal!). We vonden het erg inspirerend om te horen hoe ze is begonnen, hoe ze zich dag en nacht heeft ingezet voor haar bedrijf en vooral hoe ze alles met zoveel passie doet. Aan het eind van de Masterclass kregen we haar boek mee naar huis. Deze gaan we snel lezen! Wij hebben veel gehad aan de workshop en gaan geïnspireerd weer aan de slag!

Boek Annic van Wonderen

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>