We run Amsterdam | RACE VERSLAG

We run Amsterdam | RACE VERSLAG

Vrijdag heb ik ruim driekwartier in de rij gestaan voor onze racepack. Waarom hebben we dit niet gewoon eerder opgehaald? Maar zaterdag was het dan zover. We gingen 10 km rennen door het centrum van Amsterdam met ruim 6000 andere vrouwen. Vooraf waren we beiden wel een beetje zenuwachtig. Kim was bang dat ze na haar prestatie van woensdag al haar kruid verschoten had en Jacqueline gewoon omdat ze niet wist wat ze moest verwachten.

Om 20.00 uur waren we in het Olympisch stadion. Spullen in het kluisje, nog even naar het toilet en toekijken hoe andere deelnemers begonnen met de warming up. Die hadden wij namelijk niet nodig, we hadden tenslotte al 25 minuten gefietst…
Nog maar een keer naar het toilet en toen snel door naar de start. Snel nog even een dextro in onze mond en gaan!

We run Amsterdam werunamsterdam

RACE VERSLAG JACQUELINE De eerste kilometers gingen makkelijk. Maar wow wat was het druk! Na heel wat mensen ontweken te hebben, sloeg ik het waterpunt over in het Vondelpark, nog geen dorst. Onder het Rijksmuseum door, naar de grachten, super leuk al die mensen langs de kant! Onee ik moet plassen! Het zal toch niet dat ik moet stoppen? Ik begin om me heen te kijken naar een geschikt cafeetje maar gelukkig het gevoel zakt weg…

Over de stoepen en links en rechts door de mensenmassa heen kwamen we uiteindelijk weer in het Vondelpark. Nog 3 km te gaan. Ik merk dat ik mijn ademhaling steeds minder onder controle krijg doordat het door de drukte lastig is om een vast tempo aan te houden. Maar wandelen of verslappen is geen optie. Ik probeer me toch iets meer te ontspannen en te genieten van de omgeving. Want wat een leuke sfeer! Het gaat redelijk, ik weet mijn tempo in ieder geval goed  aan te houden en dan opeens zie ik overal borden en is er muziek. Nog 1 km! Ik ga gelijk wat versnellen, maar merk dat ik dit geen hele kilometer ga volhouden, dus zak ik weer een beetje terug. Jaa we zijn er bijna! Het Olympisch stadion is inzicht! Ik zet een sprintje in.. Dit moet lukken tot het stadion. Maar wat blijkt? De weg heeft opeens nog een grote bocht.. hijgend ren ik het stadion in. Waar is de finish? Nog een half rondje?! En ik heb net al m’n energie gestopt in die allerlaatste sprint. Pfff ik kan niet meer.. Er zit niks anders op, ik haal uit mijn tenen nog het laatste beetje energie en finish uiteindelijk in 58 minuten.

8a9be42c646592f6eaf3b2742d8d6c95
Ik ben redelijk tevreden. Maar dit had sneller gekund. Zeker als ik gewoon had kunnen doorlopen en mijn eigen tempo had kunnen aanhouden. Volgend jaar toch maar starten in een startvak eerder. Maar wat een leuke race, volgend jaar zeker weer!

RACE VERSLAG KIM Hoe ga ik ooit nog een keer 10 km hardlopen na woensdag? Ik zag al taferelen voor me waarbij ik in elkaar gezakt langs de gracht lag en opgehaald moest worden door de EHBO. Gelukkig gebeurde dit niet, ik kwam zelfs niet eens in de buurt van deze toestand. Hoera!

Wat Jacqueline net al aangaf; het was druk. Heel druk! Ik kwam daarom ook maar moeilijk opgang de eerste kilometers. Ik liep letterlijk op de hielen van mijn voorganger (sorry daarvoor!). Ik hield daarom maar een beetje links aan en probeerde mensen in te halen. Het probleem bij het inhalen was alleen dat ik dan teveel boven mijn tempo ging lopen en steeds moest zigzaggen om tegen niemand aan te botsen. Dit ging ik niet de hele race vol houden, en met bovenstaand scenario nog steeds in mijn achterhoofd hield ik me daarom ook maar een beetje in. Dit keer heb ik me dan ook keurig aan mijn strategie gehouden; op een rustig tempo beginnen en de tweede helft van de run wat versnellen. De eerste 4 kilometer had ik het zwaar; ik voel mijn benen en shit, de dubbele knoop van mijn veter is eruit.. jammer dan, niet op letten. Pfff ik moet nog 6 km!!

Na 4 kilometer ben ik redelijk opgewarmd en heb ik een fijn tempo te pakken. Bij de 5 km aangekomen kan ik alleen maar denken; IK BEN AL OP DE HELFT, IK BEN AL OP DE HELFT. Dit geeft me weer wat energie en ik probeer wat te versnellen. Elke kilometer die volgt zorgt voor meer geruststelling. Ik ga het gewoon halen! Nog maar 3 km, nog maar 2, nog maar 1!!! Bij het 9km punt probeerde ik nog wat te versnellen en toen ik dacht dat ik de finish in mijn vizier had, zette ik het op een sprinten. Helaas liep ik tegen hetzelfde probleem aan als Jacqueline, dit was de finish dus nog helemaal niet.. verder sprinten gaat bijna niet meer, mijn ademhaling wordt steeds zwaarder en zwaarder, dat ik überhaupt nog kan rennen is een wonder. En dan is daar dan toch de finish! Ik probeer er nog een glimlach uit te persen voor het geval er ergens een camera staat om dat moment vast te leggen (op de finish foto van de Alkmaar City Run keek ik alles behalve vrolijk namelijk). Maar helaas heb ik nog geen foto’s van de finish voorbij zien komen.. of misschien maar beter ook.

WE DID IT! Onze eerste I BELIEVE THE HYPE team run is een feit! Mijn tijd? 1 uur 2 min en 38 sec. Dat is 2 minuten langzamer dan woensdag, ik ben tevreden! Als kers op de taart kregen we ook nog deze mooie armband van The Boyscouts. Dat is nog eens een goed alternatief voor zo’n suffe medaille. Ik vind hem echt super leuk en ga ‘m zeker vaak dragen!

Smashed it 

Nu ik de smaak te pakken heb wil ik mijn tijd op de 10km natuurlijk een keer verbeteren. Mijn volgende doel? Onder de 60 minuten lopen. Omdat nu ik toch zo goed bezig ben geweest met trainen, vind ik het zonde om er nu ineens mee te stoppen. Ik wil het hardlopen daarom een beetje bijhouden en af en toe wat runs plannen om naar een doel te kunnen trainen. Verder dan 10km zal ik (waarschijnlijk) nooit gaan lopen, dat lijkt me gewoon helemaal niks. Ik word al naar bij het idee alleen al. De lange afstanden laat ik lekker aan Jacqueline over ; )

10 km leek mij altijd een onmogelijke opgave, en nu heb ik het zelf gewoon gered! YES! Bedankt voor het overhalen Jacq! Trots op ons!! We hebben het toch maar mooi geflikt!

finished we run amsterdam

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>