Kim in Zuid-Afrika #1

Kim in Zuid-Afrika #1

Daar ben ik weer! Ik ben (helaas) alweer terug van mijn rondreis door Zuid-Afrika. Het was ge-wel-dig! 4 weken lang zon, safari’s, prachtige natuur, roadtrips, de vriendelijkste mensen en gewoon keihard genieten en vakantievieren! Ik stapte dan ook met pijn in mijn hart het vliegtuig weer in, terug naar het koude en grauwe Nederland (snik).
Ik was van plan om tijdens mijn reis af en toe een foto update te plaatsen op het blog maar wegens de slechte internet verbindingen is dit helaas niet gelukt. Omdat ik jullie deze geweldige plaatjes niet wil onthouden plaats ik ze met terugwerkende kracht. Kijk mee naar het begin van mijn droomreis door Zuid-Afrika!

30-12 | We worden vanochtend wakker in Johannesburg. We ontbijten nog even wat en gaan dan onze huurauto ophalen. We vertrekken vandaag vroeg want we hebben nog een lange autorit voor de boeg! We rijden vandaag van Johannesburg naar onze eerste bestemming: Karongwe private game reserve (450 km verderop). Ik vind het best spannend om meteen al zo’n lang stuk te moeten rijden in een vreemd land. Ook omdat we een beetje bang gemaakt zijn met verhalen over de criminaliteit en gevaarlijke situaties op de weg, met name rondom Johannesburg.

Het links rijden is even wennen voor mijn vriend (die als eerst mag rijden) maar het is niet druk op de weg dus het gaat prima! We zien veel lifters langs de weg staan en komen al vrij snel langs een township wat langs de snelweg ligt. Bizar om te bedenken dat daar gewoon hele gezinnen in zo’n piepklein hokje wonen. Van de criminaliteit merken we gelukkig niks en hebben verder nergens last van. So far so good.

roadtrip Zuid Afrika

De wegen zijn redelijk goed tijdens de eerste 250 km. Daarna komen we in een gebied met wat minder goede wegen en rijden we met 100km/uur een Pothole in, oftewel, een gat in het wegdek. Op dat moment lijkt er niks aan de hand maar later zien we dat we geen wieldop meer hebben en dat de velg aardig misvormd is.. Oeps! En dit is nog maar onze eerste rit.. Als dat maar goed gaat.

roadtrip Zuid-Arika

Het landschap is echt prachtig onderweg naar onze eerste bestemming. Alles is heel groen en we rijden door een mooi glooiend landschap met bergen om ons heen. Prachtig he?!

Zo’n 6 uur later komen we bij het privé reservaat aan waar we de eerste 3 nachten van onze reis zullen verblijven. Het reservaat is omheind met hekken zodat de wilde dieren de weg niet op kunnen lopen. We moeten eerst door een grote bewaakte poort heen waarna we direct het reservaat in rijden. We kunnen dan ook meteen wilde dieren spotten en kijken goed om ons heen. Niet veel later staat er ineens een giraffe naast onze auto! Wow! hoe cool! We zijn helemaal onder de indruk en maken wel 100 foto’s..

Giraffe

Daarna vervolgen we onze weg naar het kamp waar we de komende dagen zullen verblijven.
We worden hartelijk ontvangen met een lekker koud drankje en worden dan naar onze lodge gebracht.

image image

image Lodge

Het park is heel mooi opgezet en alles ziet er super mooi en luxe uit! Dan komen we bij onze lodge aan, wat prachtig ligt met uitkijk over de Karongwe rivier. Wauw wat een mooie lodge! Hier willen we niet meer weg. Kijk nou hoe mooi het ook van binnen is! Hier kunnen we wel aan wennen. Dit beloofd wat voor de rest van onze reis.

bietjes

Ook het eten is geweldig en nog verantwoord ook! We kunnen meteen aanschuiven en krijgen een heerlijke 2 gangen lunch voorgeschoteld. Zie hier het voorgerecht: rode bietjes met geitenkaas en rucola. Later die middag staat onze eerste safari gepland in een open jeep met ranger. We hebben in totaal 6 game drives (safari’s) geboekt in dit reservaat. Ik kan niet wachten!!

Onze eerste safari begint meteen goed want binnen 15 minuten zien we al twee neushoorns lopen en in de verte zien we zelfs een luipaard! Wauw!!! Luipaarden zijn moeilijk te zien omdat ze zo schuw zijn en het is daarom zeldzaam er een tegen te komen vertelt de ranger. In totaal leven er zo’n 15 luipaarden in het reservaat en worden ze maar zelden gespot. Wat een geluk dat wij hem gewoon hebben gezien, en dat tijdens onze eerste safari! (Helaas kon ik de luipaard niet fotograferen omdat ik geen zoom lens heb, waar ik heel erg van baal achteraf, en omdat hij binnen no time weer verdwenen was, helaas.) Hopelijk zien we hem nog een keer tijdens deze reis maar dan wat dichterbij.

Later komen we nog zebra’s, buffels en verschillende soorten antilopen tegen. Zo bijzonder om deze wilde dieren in hun natuurlijke leef omgeving te zien! Echt zo gaaf om mee te maken!

Vanavond is het oudejaarsavond en staat er een avond vol lekker eten rond een kampvuur, muziek en champagne op het programma. Het eten is echt heerlijk en we kletsen gezellig met onze tafelgenoten. Tijdens het eten gaat het personeel dansen op typisch zuid-Afrikaanse muziek. Zie hier de Afrikaanse polonaise!

Karongwe Zuid Afrika gelukkig nieuwjaar

En dan is het ineens bijna 00.00 uur en gaan we aftellen.. Happy new year!!! Wel gek om oud & nieuw te vieren zonder vuurwerk, maar we hebben ons prima vermaakt! Op naar een nieuw jaar vol met leuke plannen en nieuwe kansen!
We proosten nog even met een paar glazen champagne en kruipen dan lekker ons mooie bed in want om 05.00 uur worden we gewekt voor onze tweede safari.

De volgende ochtend wordt er precies om 05.00 uur op de deur geklopt (de wake-up call). Ik ben meteen klaar wakker en spring nog net niet het bed  uit. Tijd voor onze tweede safari!

Vroeg in de ochtend en laat in de middag zijn de dieren het meest actief. De safari’s zijn dan ook op die tijden gepland. Na de ochtend safari ontbijten we en hebben dan tot 16.00 uur de tijd om lekker te relaxen, te eten en van het mooie terrein te genieten. Het eten is echt heerlijk. Ik heb zelf krokodil gegeten! Een krokodillen currie wel te verstaan.
Het is erg lekker, het smaakt een beetje naar kip! Om 16.00 uur hebben we dan de middag/ avond safari waarbij we het laatste gedeelte in het donker zullen rijden om op zoek te gaan naar de nachtdieren (luipaard, hyena’s, uilen etc).
korokodillen curry
We hebben vandaag veel dieren gezien! Olifanten, giraffen, buffels, verschillende antilopen, nijlpaarden en zelfs een leeuw van heel dichtbij! Zo gaaf om te zien allemaal!! Binnen twee dagen hebben we de big 5 al gespot.
Op de derde dag zien we zelfs een cheetah!! De rangers houden onderling contact met elkaar en wanneer er ergens iets gespot wordt geven ze dit aan elkaar door. Zo kwamen we bij de plaats van de cheetah aan. De cheetah lag midden in het bos en was niet te zien vanaf de grindweg. We mochten daarom te voet naar de cheetah toe lopen onder begeleiding van de (ongewapende!!) rangers. Ik vond het best wel spannend maar volgens de rangers kon je prima te voet naar de cheetah toe lopen zonder opgegeten te worden. Dat geloven we dan maar. Hij vertelt dat cheeta’s mensen niet als gevaar zien zolang je maar op gepaste afstand blijft en geen rare dingen doet. Ze zullen eerder van je wegrennen dan dat ze je aanvallen. Oke, op hoop van zegen!
We lopen het bos in en zien na 50 m lopen ineens de cheetah liggen! WAUW. Zo gaaf!! We kunnen echt heel dichtbij komen. Op zo’n 4m afstand blijven we staan en kunnen we de cheetah goed bekijken. Natuurlijk heb ik heeel veel foto’s en filmpjes gemaakt. De cheetah lag heel rustig en leek niet gestoord door onze aanwezigheid. Zo cool!! Wat een mooi beest!
 Cheetah
Op de laatste dag van ons verblijf in het reservaat hebben we nog een ochtend safari. Ik zou graag nog een leeuwin willen zien omdat we vorige keer “alleen maar” een leeuw hadden gezien. De rangers zijn al een paar dagen opzoek naar de leeuwinnen maar kunnen steeds geen spoor van ze vinden. Ze krijgen een melding dat ze helemaal aan de andere kant van het park gespot zijn. We rijden er dan ook met volle vaart naar toe. Eenmaal bij de plaats aangekomen zien we de leeuwinnen net de bossen in lopen. Omdat ze verder de bossen in lopen wijkt de ranger van het pad af en rijdt de bossen in om ze te kunnen volgen. We rijden dwars door de struiken en bomen heen. (Dit doen ze alleen in gebieden waar dat mag). Super gaaf om te zien! Het zijn er een stuk of 6 bij elkaar en ze hebben ook nog welpjes! Zo schattig! Wat een mooie afsluiter van onze laatste safari in dit park! Als we terug komen bij de lodge ontbijten we nog en vertrekken daarna naar onze tweede bestemming: White River. Waar we onder andere de Panorama route zullen rijden en een dagje naar het Krugerpark zullen gaan. Wordt vervolgd.
Zie hier nog een (kleine) selectie van de wilde dieren die we gespot hebben:
Neushoorn DSC_0161
safari zuid afrika buffalo
 safari Leeuw
Zebra's Rhino's neushoorns
  Olifant
Neilpaard Hippo  gamedrive Leeuwin
Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

There is 1 comment for this article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>