Kim in Zuid-Afrika #2

Kim in Zuid-Afrika #2

3-1 | Vandaag verlaten we onze mooie Lodge en staat er een rit van 200 km op de planning. Wel een hele mooie 200 km want we rijden vandaag via de bekende panorama route naar onze volgende bestemming. De naam zegt al genoeg. Op deze route heb je een heel mooi panoramisch uitzicht. Alles is super groen en heel bergachtig. We bekijken onder andere de drie rondavels, Blyde river canyon, Bourke’s potholes en Gods window:

DSC_0255 Drie rondavelsDSC_0305Bourke's potholes
Is het niet prachtig?

Na deze mooie rit komen we aan bij onze accommodatie voor de komende 2 nachten. We verblijven in een guesthouse in een landelijke omgeving. Heel anders dan ons eerste verblijf maar ook weer super mooi. Onze accommodatie is omgeven door een grote tuin met macadamiabomen, mooie bloemen en een heerlijk zwembad. De eigenaren van de lodge zijn super aardig en gastvrij, we voelen ons meteen thuis! En ze hebben ook nog eens een super schattige Jack Russel pup!

Jack russel pup

We duiken even lekker het zwembad in waarna we ons klaar maken om uit eten te gaan. We maken het niet te laat want morgen ochtend willen we al om 6.00 uur bij de ingang van het Krugerpark staan.

4-1 |Daar gaan we dan! Op naar het Krugerpark.. Ik ben zo benieuwd hoe dit zal zijn! Het wereldberoemde Kurgerpark..

Gelukkig ligt ons verblijf niet ver van het Krugerpark en hoeven daarom niet lang te rijden. We gaan vandaag voor het eerst met onze eigen auto op safari, heel apart om al die wilde beesten gewoon vanuit je auto te kunnen zien! Zo gaaf!

Het is super warm vandaag en de zon brandt aardig op onze auto, we hebben wel airco, maar omdat we zo vaak het raam open hebben om foto’s te maken heeft dit helaas weinig effect.
Het zou leuk zijn als we vandaag een luipaard zullen vinden.. die willen we toch nog wel heel graag van dichtbij zien. Zo rond het middag uur worden we aangesproken door een tegenligger die vertelt dat er ergens een luipaard gespot is. WOW! Daar moeten we heen! Ze leggen uit waar de luipaard ongeveer zou moeten zitten en rijden er rechtstreeks naar toe. Als we er bijna denken te zijn zien we ineens 20 auto’s stilstaan.. allemaal voor de luipaard. Zucht.. Ze blokkeren bijna de hele weg waardoor we geen kans hebben om de luipaard te zien. We hebben wel een half uur staan wachten maar geen luipaard gezien. Balen! Hieraan merk je wel dat het Krugerpark erg toeristisch is…

Krugerpark

Later in de middag als we richting de uitgang rijden komen er ineens van alle kanten olifanten uit de bosjes. Ze lopen zo voor onze auto langs! Best wel eng vind ik het omdat ze ook kleintjes hebben en ze dan nog wel eens agressief kunnen worden ter bescherming. We kijken vol verwondering naar de grote groep olifanten die voor en naast de auto lopen. Dan kijk ik ineens in mijn achteruitkijkspiegel en zie ik daar ook een hele kudde olifanten de weg oversteken.. we zijn helemaal omsingeld door de olifanten! Ik begin ‘m toch wel een beetje te knijpen nu! Ondertussen is er ook een hele file ontstaan omdat de olifanten gewoon de hele weg blokkeren. We moeten dus even geduld hebben. Niet erg hoor, je kunt het slechter treffen.

DSC_0666Olifanten krugerpark

Gelukkig lopen ze na een tijdje weer rustig verder en kunnen we zonder kleerscheuren weer verder rijden. We moeten voor sluitingstijd weer bij de gate zijn en vertrekken daarom alvast richting de uitgang.

Dat was nou het Kruger National Park, een hele mooie ervaring! Weer heel anders dan de safari’s die we in het privé reservaat gedaan hebben. Je merkt wel dat het Krugerpark erg toeristisch is. Wanneer er een bijzonder dier gespot wordt komen er meteen 30 auto’s omheen staan. Dit vond ik een beetje jammer. Mijn voorkeur gaat daarom wel uit naar een privé reservaat omdat dit kleinschaliger is en je vaak niet met je eigen auto mag rijden en alleen met de rangers op pad mag, waardoor je het park lekker voor jezelf hebt en niet in de file hoeft te staan voor een luipaard. Maar toch is het ook wel heel gaaf om zelf met je eigen auto rond te rijden tussen de wilde dieren.

Na deze lange, warme maar mooie dag ben ik het autorijden, en vooral het stilzitten, wel een beetje zat en trek ik nog wat verkoelende baantjes in het zwembad om toch nog een beetje beweging te krijgen. Morgen staat er weer een privé reservaat op de planning, met nog meer safari’s!! Joepie! Ik krijg er geen genoeg van.

Hier nog wat foto’s gemaakt in het Kruger National Park. 

zebra's Krugerpark

Kruger National Park

olifant kruger park

impala kruger park

Baboon Kruger Park

schildpad kruger park

safari Kurger National Park

 

DSC_0677

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>