#Fitgirl in the making | LUNARGLIDES 2.0

#Fitgirl in the making | LUNARGLIDES 2.0

Ik heb nieuwe hardloopschoenen. Dit betekent dat mijn oude schoenen met pensioen gaan. (snik)
Ik heb er niet eens zoveel op gelopen maar na een kleine 3 jaar merk ik toch wel dat de vering er een beetje uit is. Want ook als ze gewoon in de kast blijven staan gaat de kwaliteit van het rubber achteruit. Toen ik ze 3 jaar geleden kreeg had ik het goede voornemen om regelmatig te gaan hardlopen, ik had nu immers goede schoenen dus nu moest ik wel. Dit waren trouwens mijn allereerste hardloopschoenen ooit. Daarvoor heb ik maanden op trainingsschoenen gelopen, met van die dunne zolen. Totaal niet geschikt voor het hardlopen. Dat ik daar op heb kunnen lopen is mij een raadsel. Afstanden groter dan 5 km heb ik er overigens nooit mee gelopen, maar toch. Ik vond het dus wel eens tijd worden voor echte hardloopschoenen. Het werden Lunarglides van Nike, gekregen van mijn vriend voor Kerst. Puur uitgekozen op design, want het oog wil ook wat.

De hardloopschoenen kwamen goed van pas voor mijn goede voornemens van het nieuwe jaar. Ik wilde het hardlopen weer oppakken. Ik had geen duidelijk doel voor ogen, misschien ooit een 10km lopen, maar ach ik zag het wel. Ik begon natuurlijk heel fanatiek en liep in het begin van het jaar best regelmatig. Dit werd al snel een stuk minder waarna ik af en toe eens een rondje ging hardlopen. Zo bleef het eigenlijk doorgaan totdat ik me begin dit jaar door Jacqueline liet overhalen om aan de Nike Women’s Run mee te doen, 10 km wel te verstaan! Ik moest er eerst niet aan denken maar toen ik een beetje aan het idee gewend was bestloot ik er toch voor te gaan! In maart van dit jaar begon ik dan ook te trainen voor de Nike Women’s Run. Door me in te schrijven voor de 10km moest ik wel fanatiek blijven trainen. Het was een goede stok achter de deur. Later schreef ik me ook nog in voor de Alkmaar City Run, die 3 dagen eerder dan de Nike run plaats zou vinden. Als ik dan toch bezig was dan kon ik het maar beter goed doen toch?

De voorbereidingen en de race verslagen van de runs kun je terug lezen op de site. Om een lang verhaal kort te houden; I DID IT. Ik kan gewoon 10km hardlopen! Dat hebben mijn Lunarglides en ik toch maar mooi voor elkaar gekregen!

Nu ik zo goed getraind heb voor de runs vind ik wel dat ik nieuwe schoenen verdiend heb. Vorige week heb ik daarom een loopanalyse laten doen om te kijken welke schoenen het beste bij mij paste. Ik was wel een beetje bang om oncharmante schoenen aangemeten te krijgen. Want ja, je wilt er toch een beetje fatsoenlijk bij lopen toch? Uiteindelijk kwamen er twee schoenen naar voren die voor mij geschikt waren; (lelijke) Assics en (mooie) Nikes. Toen ook nog eens bleek dat de Nikes net iets beter corrigeerde dan de Assics was mijn keuze natuurlijk snel gemaakt. Het zijn weer Lunarglides geworden! Ik liep gelukkig al die tijd dus al op schoenen die goed bij mijn voeten en manier van lopen paste. Mijn oude schoenen moeten nu plaats maken voor een nieuw en flitsend exemplaar. Bij nieuwe hardloopschoenen hoort eigenlijk ook een nieuw doel, vind ik. Ik heb alleen niet echt grootse plannen met hardlopen. Het is nog steeds niet mijn hobby en dat zal het denk ik nooit worden ook. Ik vind het al heel wat dat ik die 10km gelopen heb. Maar nu ik zo goed bezig ben, vind ik het zonde om er meteen mee te stoppen. Ik wil mijn conditie daarom ook bijhouden en af en toe wat runs gaan plannen zodat ik ergens naar toe blijf werken. Langer dan 10 km zal ik (waarschijnlijk) echt niet gaan lopen. Ik zie dat gewoon totaal niet zitten. Dus mijn nieuwe doel; 2x per week hardlopen om mijn conditie op pijl te houden. Dit zal variëren van rondjes tussen de 5-10km, afgewisseld tussen duurlopen en intervaltrainingen. Eens kijken hoe lang het duurt voordat ik deze nieuwe pareltjes versleten heb.

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>