#Fitgirl in the making | D-DAY

#Fitgirl in the making | D-DAY

Vanavond is het dan zover.. de Alkmaar City Run staat op het programma. Als alles goed gaat zal ik vanavond mijn allereerste 10 km ooit hardlopen!! Spannend!

Een goede voorbereiding is het halve werk..

Ik ben op tijd begonnen met trainen, heb het rustig opgebouwd en ben netjes begonnen met interval trainingen. De laatste paar weken heb ik zelfs een aantal keer begeleiding gehad van een hardlooptrainer. Ik moet toegeven dat ik misschien wat fanatieker had kunnen trainen. In het begin trainde ik nog wel zo’n 3x per week, maar de laatste paar weken nam ik genoegen met 2x per week. Al met al denk ik dat ik er wel klaar voor ben. Natuurlijk kan het altijd beter maar voor nu ben ik best tevreden!

Mijn laatste training was afgelopen vrijdag; een duurloop van 8,5 km. Mijn langste afstand tot nu toe! Ik liep deze afstand in 55 minuten. Niet bepaald snel maar dat is nou eenmaal het tempo waarbij ik me het beste voel. Als ik sneller ga lopen dan merk ik dat ik het een stuk zwaarder krijg en ben ik bang dat ik mijn afstand niet uit kan lopen. Als ik op een laag tempo begin, dan kan ik als ik goed opgewarmd ben, rustig mijn tempo opvoeren tot een prettig tempo waarin ik het lang vol kan houden. Als ik te snel begin krijg ik mijn ademhaling moeilijk onder controle en ben ik al snel geneigd om het op te geven.

Pijntjes?!

Helaas kreeg ik vrijdagavond ineens last van mijn scheenbeen. De dagen daarna bleef de pijn ook nog duidelijk aanhouden. Sinds maandag trekt het langzaam wat weg, gelukkig! Ik heb de afgelopen dagen dan ook goed voor mezelf gezorgd; ik heb voldoende rust genomen, gezond gegeten (met hier en daar wat extra koolhydraten) en ik heb gister zelfs nog rek oefeningen gedaan. Aan mijn voorbereiding zal het niet liggen.

Strategie

Mijn strategie voor vanavond; de eerste 5 km op een rustig tempo lopen waarna ik de laatste 5km op een hoger tempo kan lopen. Ik ben heel benieuwd hoe het zal gaan. Ik zie er best wel een beetje tegenop! Ik hoop dat ik me aan mijn strategie kan houden en me niet laat meeslepen door de andere (veel snellere) lopers en de aanmoedigingen langs de kant.

Tijd

Voordat ik was begonnen met trainen dacht ik dat ik de 10km wel binnen een uur zou kunnen lopen. Inmiddels weet ik wel beter en heb ik dit doel maar even losgelaten. Ik ga me dan ook niet aan een tijd vasthouden. Dit is mijn allereerste hardloopwedstrijd en überhaupt mijn eerste 10 km ooit. Ik ben al lang blij als ik heelhuids over de finish kom :)

Ik wens iedereen die morgen ook meeloopt alvast heel veel succes! En misschien tot ziens bij de finish!!

startbewijs alkmaar city run

Next Post:
Previous Post:
Dit artikel is geschreven door

Founder van I BELIEVE THE HYPE

There is 1 comment for this article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>