Je ontkomt er niet meer aan tegenwoordig. De ene na de andere hype vliegt je om de oren. Ze komen en gaan. Vooral op het gebied van voeding, gezondheid en sport. Elke keer weten ze ons toch weer te boeien en gaan we er vrolijk in mee. Niet elke hype moet je maar klakkeloos geloven en overnemen, daar zijn wij inmiddels wel achter. Tijdens onze steeds terugkerende gesprekken over voeding en onze zoektocht naar een gezonde leefstijl kwamen we op het idee om onze eigen blog te beginnen.

“Zouden we dit nou wel doen? Er zijn al zoveel blogs tegenwoordig en er komen elke dag weer nieuwe bij!”

Waarom we dan toch besloten hebben om er voor te gaan? We misten een plek waarop alle ins and outs over gezonde voeding en sport duidelijk terug te vinden waren met persoonlijke mening en ervaring daarover. We hopen overzicht te creëren in de wir war van informatie die over het internet zweeft. We delen onze persoonlijke zoektocht naar een gezonde leefstijl en testen daarbij alle nieuwste hypes voor je uit. We geven informatie over gezonde voeding, sport en gezondheid en hopen zo anderen te inspireren en te helpen bij het vinden van een gezonde leefstijl.

We believe the hype! Do you?

jacq

Jacqueline

Ik ben Jacqueline, 26 jaar  en ben altijd al geïnteresseerd geweest in gezonde voeding en sport. Lang ben ik zoekende geweest naar een geschikte gezonde levensstijl. Ik las bekende boeken als  ‘de Voedselzandloper’ en ‘Broodbuik’ en begon heel fanatiek mijn eetpatroon aan te passen. Maar op de één of andere manier was dit altijd maar van korte duur en miste ik een stok achter de deur. In februari 2014 ben ik begonnen met het Personal Body Plan. Sindsdien doe ik vier keer per week aan krachttraining en heb ik mijn voedingspatroon aangepast. Ik probeer zo puur mogelijk te eten en een goede combinatie te vinden tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Al snel merkte ik verschil en zit ik een stuk lekkerder in m’n vel. Het is inmiddels een echte levensstijl geworden en ik geniet van het gezonde eten en het sporten. Dit wil niet zeggen dat ik de ‘slechte dingen’ altijd laat staan. Zeker chocola en Ben & Jerry’s zijn soms nog steeds onweerstaanbaar.

DSC_0746

Kim

Ik ben Kim, 26 jaar en fysiotherapeut van beroep. Ik ben een echte health (en hype) lover.
Mijn interesse in gezonde voeding begon een aantal jaar geleden toen ik het boek van Amber Albarda in mijn handen kreeg. Vanaf dat moment ben ik me steeds meer gaan verdiepen in gezonde voeding en het helende vermogen van de natuur. Mijn moeder was altijd al geïnteresseerd in voeding en gezondheid en er stonden dan ook verschillende dieetboeken en boeken over gezondheid in de boekenkast. Ik ben me er steeds meer ingaan verdiepen en ben deze boeken aandachtig gaan lezen. Ik ben hierdoor steeds bewuster geworden van de effecten die voedingsmiddelen op het menselijk lichaam kunnen hebben. Beetje bij beetje ben ik mijn voedingspatroon gaan veranderen.

Bij een gezonde leefstijl hoort natuurlijk ook de nodige lichaamsbeweging, of te wel, sport. Ik ben momenteel nog zoekende naar de leefstijl en de sport die het beste bij mij past. Ik hoop door middel van ons blog mijn zoektocht naar een gezonde leefstijl compleet te maken.